Fysik

Et fly

13. september 2011 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et fly med massen 104 ton cirkler i konstant højde over en lufthavn i en bane med radius 3,2 km. Flyets fart er 350km/t.

a) Bestem tyngdekraften på flyet.

b) Bestem centrpetalkraften på flyet.

d) Bestem den vinkel, flyets vinger skal danne med vandret.

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Benyt Ftyngde = m·g

b) Benyt Fcen = m·v/ r


Svar #2
13. september 2011 af larsenmax (Slettet)

Skal massen være i gram?

Og hvad er g?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Massen skal angives i kg

g er symbolet for tyngdeaccelerationen - det er en konstant, som har værdien g = 9,82 m/s2


Svar #4
13. september 2011 af larsenmax (Slettet)

b) Fcen = (104000kg · 97,222)m/s / 3200m ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Et fly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.