Matematik

Løs ulighederne.

13. september 2011 af ipretty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ulighederne:

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg løser disse uligheder Håber der vil være en venlig sjæl der kan hjælpe mig med at løse disse opgaver plus løsningstrin. 

 

a) x2 + 2x + 1 ≥ 0

b) x2 + 4x ≤ x

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

Uligheder løses næsten ligesom ligninger.

Man lægger det samme til på begge sider, Man trækker det samme fra,

Man ganger med samme positive tal og man deler med samme positive tal på begge sider.

Hvis man ganger eller deler med et negativt tal på begge sider, skal man samtidig "vende ulighedstegnet" så < bliver til > og omvendt.

Prøv nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Du har en andengradsligning, hvor d = 0, hvilket betyder, at alle værdier af x (bortset fra x = -1) medfører, at f(x) = x2 + 2x + 1 er positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af mette48 (Slettet)

a) x2 + 2x + 1 ≥ 0

 (x+1)2 ≥ 0      opfyldt for alle x da kvadratet på en størrelse altid er positiv eller 0

b) x2 + 4x ≤ x

x(x+4)≤x                 deler med x på begge sider husk x>0

x+4 ≤ 0

x≤-4 men x>0 det duer ikke

hvis x<0

x+4≥0

x≥-4   og x<0       -4 ≤ x < 0

hvis x=0

0(0+4)≤0  er opfyldt for x=0

-4 ≤ x ≤ 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

b) x2 + 4x ≤ x omskrives til

x2+3x ≤ 0 , eller

x(x+3) ≤ 0 .

2.-gradspolynomiet vender grenene opad og er derfor ≤ 0 mellem rødderne x=-3 og x = 0, dvs

-3 ≤ x ≤ 0

Hvis man dividerer med x, som i #3, med forbeholdet x ≠ 0, skal man huske, at x/x = 1, ikke 0.


Skriv et svar til: Løs ulighederne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.