Fysik

Stenkast

13. september 2011 af 85anne (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave:

En sten kastes lodret i vejret med 2,5 m/s. Hvor højt kommer den op?

Hvad skal jeg gøre? Får ikke andre informationer end dem, jeg har skrevet her... håber nogle kan hjælpe.

På forhånd tak!

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt energibevarelse i tyngdefeltet.


Svar #2
13. september 2011 af 85anne (Slettet)

Hvad mener du med det? Forstår ikke helt dit svar...

Jeg satte ind i formlen for potentiel energi Epot= ..

Epot: m . 9,82 m/s2 . 2,5 m

Men vi ved ikke, hvad stenen vejer, og kender ikke energien. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du udnytter at

mgh = 1/2mv2 , hvoraf

h = v2 / (2·g)


Svar #4
13. september 2011 af 85anne (Slettet)

Ok - nu forstår jeg det, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Stenkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.