Matematik

Fuldstændig løsning

13. september 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan beregner man den fuldstændige løsning til dy/dx=y*√x^2 + 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af peter lind

Brug separation af variable eller panseformlen. se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html#separable


Svar #2
13. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Hvordan bruger man sidstnævnte? Jeg har forsøgt det første, men jeg kan ikke rigtig finde ud af det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af peter lind

y' + f(x)*y = g(x). F(x) er stamfunktion til f(x)

y = e-F(x)∫eF(x)*g(x)dx


Svar #4
13. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Jeg er kommet så langt;

dy/dx=y*√(x^2+3)<=>
y^'=y*√(x^2+3)<=>
∫¦?y*√(x^2+3 )?

Så jeg ved ikke, hvordan man tager integralet af y*√(x^2+3. Det skal gøres i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af peter lind

Det der er hverken panserformlen eller separation af variable, og du kan faktisk ikke kommer videre ad den vej. Hvad vil du bruge panserformlen eller separation af variable, som du kan se i min henvisning i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal separere de variable, så man får

(1/y) dy = √(x2+3) dx , og dermed

∫ (1/y) dy = ∫ √(x2+3) dx + k , eller

ln|y| = (1/2)·x·√(x2+3) +(3/2)·ln(x + √(x2+3)) + k


Svar #7
13. september 2011 af Annebanana (Slettet)

Det ved jeg, men da jeg kiggede nærmere på de to, synes jeg ikke, jeg har haft om dem, og min lærer har streget de opgaver ud i afleveringssættet, som vi ikke kan løse. Derfor burde der jo være en metode, som jeg har lært om.

 

Men ellers den mest simple af dem.


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.