Matematik

differential koefficient.

13. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

opgave 122.

bestem en ligning for tangenten til parablen med ligning y=-x2+5x-6 i hvert af de skæringspunkter.

først finder jeg skæringspunkterne og det gøre jeg på samme måde som når jeg løser andengradspolynomier, og der får jeg x=2 og x= 3

dernæst beregner jeg y for dem begge ved at sætte dem ind i funktionen y. og får

p(2,0) og q(3,0)

dernæst får jeg y ' = -2x-1

så indsæter jeg x værdierne i y ' for at finde hældningen for begge tangenter, og der får jeg

ap=-5

aQ=-7

og til sidst solver jeg b, men kan ikke få det til at passe med facitlisten. Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nå man differentierer f(x) = -x2 + 5x -6 , får man f'(x) = -2x + 5 .


Svar #2
13. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

ejj hvor dumt, men mange tak Anders :)


Skriv et svar til: differential koefficient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.