Matematik

Tømmerarbejde

13. september 2011 af Nillrlej (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Der er 2 mestre, 15 svende og 6 lærlinge, overskudet er 228000
pengede skal fordeles således, hver svend får 3000kr mere end en lærling, hver mester får det samme som 10svende.
Hvor meget får en mester, en svend og en lærling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Omsæt oplysningerne til ligninger mellem M, S, og L .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2011 af mathise (Slettet)

Du skal opstille en ligning for at regne den ud.

 


Svar #3
13. september 2011 af Nillrlej (Slettet)

#1&2

Det tænkte jeg nok, men hvordan gør jeg det :D
Hvad hedder sådan en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Oplysningerne:

Der er 2 mestre, 15 svende og 6 lærlinge, overskudet er 228000
        giver     2·M + 15·S + 6·L = 228000


Pengene skal fordeles således, at 

hver svend får 3000kr mere end en lærling,
        giver     S = L + 3000

hver mester får det samme som 10 svende
        giver     M = 10·S


Svar #5
18. september 2011 af Nillrlej (Slettet)

Er det her rigtigt sat op?

L = X
S = X + 3000
M = (X+3000)*10

(x)+(x+3000)+( (x+3000)*10 ) = 228000

så får jeg de 3000+30000=33000 over på den anden side af ligheds tegnet

(x)+(x)+(x) = 228000 - 33000
x = 19500

Kan fornemme jeg ikke gør det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det første er korrekt, med

L = x
S = x + 3000
M = (x+3000)*10

Det skal så indsættes i ligningen

2·M + 15·S + 6·L = 228000

til

2·(x+3000)·10 + 15·(x+3000) + 6x = 228000


Skriv et svar til: Tømmerarbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.