Fysik

impulsbevarelse

17. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

jeg skal vise, at flg formel gælder:

v=l·√(g/2h)

jeg ved jo at der for den vadrette bevægelse gælder

s = vt

jeg gik så ud fra, at bevægelsen i lodret retning måtte være en konstant accelereret bevægelse. jeg forsøgte så at finde et udtryj for t som kunne erstatte t'et i s= vt, men for det første ved jeg ikke om jeg går rigtigt frem og for det andet ser det ikke ud som om det passer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven.


Svar #2
17. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

en kugle slippes fra en bøjle ca. 90 cm over jorden og l = længden fra punktet lodret under begyndelsespunktet og ud til det sted kuglen lander.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er så v ? Formuler nu hele opgaven.


Svar #4
17. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

v skal jeg jo finde ved at buge formlen, som jeg jo skal vise gælder

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvad står v for? Forklar betydningen af dine symboler. Eller endnu bedre: formuler hele opgaven. Tilsyneladende er v hastigheden i vandret retning?


Svar #6
18. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

ja præcis. altså når kuglen forlader bøjlen, så går jeg ud fra at den bevæger sig med konstant hastighed i vandret retning.

 

 


Skriv et svar til: impulsbevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.