Fysik

Værdi for metallets resisivitet

17. september 2011 af stradel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er stillet følgende opgave:

- Beregn værdi formetallets resisivitet (ved stuetemperatur.)

Vi har en opstilling med en udspændt metaltråd (det er dennes resisivitet jeg skal finde)

Jeg ved den er 63,5 cm. lang og har en diameter på 0,25 mm.

 

Jeg er ret lost i forhold til denne opgave..

 

Efterfølgende skal jeg så aflæse hvilke metal der er tale om.

Nogen der kan give mig et hint til at komme igang med denne opgave?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

 

            ρ = R·a/L                              a = 0,25·π·d2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2011 af mathon

 

       ...hvad er den udspændte tråds modstand?


Svar #3
17. september 2011 af stradel (Slettet)

I foregående opgaver har jeg bestemt resisiviteten vha. den resistance jeg har udledt af formlen for tendenslinjen, men er det denne (resisiviteten) der er R... og skal det forstås rigtigt, hvis L er trådens længde (i m) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2011 af mathon

 

            ρ = R·a/L                              a = 0,25·π·d2

 

     ρ er trådens resistivitet, [ρ] = Ωmm2/m = 10-6 Ωm
     R er trådens resistans, [R] = Ω
     L er trådens længde, [L] = m
     a er trådens tværsnitsareal, [a] = mm2 = 10-6 m2

 


Svar #5
17. september 2011 af stradel (Slettet)

Super...

du har skrevet at a=0,25*π*d^2... d er vel diameteren, altså de 0,25 mm ?? de skal vel ikke gå igen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2011 af mathon

 

            ρ = R·a/L

            ρ = R·(0,25·π·(0,25 mm)2) / (0,635m) = R·0,077303 mm2/m = R·(7,7303·10-8 m)

  så når du er blevet enig med dig selv om resistansen R,
  kan du beregne resistiviteten ρ.


Skriv et svar til: Værdi for metallets resisivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.