Fysik

Densitet.

17. september 2011 af Tobias2011 (Slettet)

En flaske vodka indeholder 0,7 liter. På flasken står der, at 39 % er sprit.
Hermed menes, at 39 % af volumen er sprit.
Hvor stor en procentdel af vægten udgør spritten?
Antag:
1) den indgående sprit er ethanol
2) den resterende del i flasken antages at være vandværksvand.

Nogen kan kan sige hvordan man gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Omregner volumen (rumfang) til masse (vægt) via massefylde (massetæthed, densitet, vægtfylde, rumvægt).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

volumenprocent for ethanol er pvol

   volumen af ethanol             pvol·10-2·Vtotal

   masse af ethanol               pvol·10-2·Vtotal·ρethanol

   totalmasse   ≈                    Vtotal·ρvand

   masseforhold
                        ethanol : vand = pvol·10-2·Vtotal·ρethanol / (Vtotal·ρvand) = pvol·10-2·ρethanol / ρvand

  masseforhold i procent
                                       pmasse = ((pvol·10-2·ρethanol / ρvand)·102 )%

                                       pmasse = (pvol·(ρethanol / ρvand))%

dvs
                                      pmasse = (39·(0,79 / 1 ))%

                                      pmasse = 30,8%

                                     

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

dvs
      ethanols generelle omregningsformel
      fra volumenprocent til masseprocent
             er
                                            pmasse = (pvol 0,79)%        

      ethanols generelle omregningsformel
      fra masseprocent til volumenprocent
             er  
                                            pvol = (pmasse / 0,79)%   

               

 


Svar #4
18. september 2011 af Tobias2011 (Slettet)

Forstår det ikke ?


Skriv et svar til: Densitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.