Fysik

Dykning i det røde hav.

18. september 2011 af ceciliea1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg håber der er en, som kan hjælpe mig med denne opgave.

Tabellen viser sammenhørende værdier af dybden h under havoverfladen og trykket p under dykket.

h/m               0,3        1,2       2,2     3, 2    4,5     5,2     6,6

p/kPa           105       114     123    134    147    154   169

 

a)  Find ved hjælp af tabellens oplysninger trykket fra atmosfæren under dykket.

Jeg har et bud til denne. Jeg foreslået, at man laver en lineær regression og skæringen med x-aksen, dvs. b  er svaret på opgaven. Er jeg i den rigtige retning?

 

b) Bestem ved hjælp af tabellens oplysninger densiteten af vandet i Det Røde Hav.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af peter lind

Det er helt rigtigt


Svar #2
18. september 2011 af ceciliea1992 (Slettet)

Tak, har du et forslag til hvordan opgave b kan løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af peter lind

Du skal bruge at tyngdekraften på vandet i en søjle med grundrealet A og højden h er m*g = ρ*V*g = ρ*A*h*g sammen med at trykket er kraften/Arealet den trykker på


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2011 af TheWolffi

I forhold til a) er det så ikke skæring med y-aksen og ikke x-aksen?

I opgave b) får man vha. lineær regression formlen p=rho*g*h+p0, hvor rho er densiteten - hældningen vil være rho*g, da p og h er variable (og p0 er svaret på a)?). Så densiteten fås ved at dividere hældningen med tyngdeaccelerationen g: rho*g/g = rho (densiteten)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af peter lind

Om det er skæringen med y aksen eller x aksen er afhængig af hvad du vælger at have ud af x-aksen og hvad du har ud af y aksen. I din version er det skæring med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2011 af TheWolffi

Okay tak, synes nu bare at det som regel er mest logisk at have længde/tid/den slags ud af x-aksen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Hvorfor skal man bare finde skæringen med y-aksen i  opg. a?

Hvilken formel er det man skal tage udgangspunkt i?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2012 af peter lind

Det er fordi for x=0 er du ved overfladen. Du har formlen y = a*x+b   x ≥ 0  hvor x er dybden, a angiver hvor meget trykket stiger, hvis du gå en længdenhed(her i meter) ned og b angiver hvad trykket er for x=0 d.v.s. ved overfladen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Trykket ved overfladen er jo atmosfærens tryk. Ved overfladen er dybden h = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

tusind tak;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg forstår ikke lige, hvad der sker i b´eren?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg har fået densiteten til 1,03, men så er det, at jeg har problemer. Det passer nemlig ikke med enhederne... 


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad bliver dine enheder da?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg har : m/kPa/m/s2

m/kPa er hældningen

Dette divideres med tyngdeaccelerationen på 9,82. Men så kan jeg ikke se, hvordan jeg komemr frem til en enhed for densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man har, at

P = ρ·g·h

Du har bestemt, at ρ·g = 10,144 kPa/m ved regressionen. Bestem nu ρ ved division med g = 9,82m/s2 .


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. oktober 2012 af sierrakilo (Slettet)

Hej. Det er nok too late, men jeg arbejder dagligt i  en dykkerbutik i Danmark, men har tidligere arbejdet i det Røde Hav. Jeg kan bekræfte at saliniteten (som afgør tyngden) i det Røde Hav strækker sig fra ca. 1.036 i syd til 1.041 i nord.  (iøvrigt væsentligt mere salt end de fleste andre stedet i verden, hvorfor man skal have mere bly på, for at dykke deri)

Så dit tal er da ikke helt ved siden af, SInimini.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

pjuu ha. Det var godt ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. oktober 2012 af amaaa (Slettet)

Forstår virkelig ikke b! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Læs forklaringerne i #3 og #16.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.