Fysik

hastighedsfunktion

18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

hej håber en kan hjælpe.

det er en opgave fra bogen: vejen til fysik B2.

opgave 131. for en partikel der bevæger sig på en x akse gælder følgende sammenhæng mellem x og tiden t.

X(t) = 0,35 t*2 - 0,27 t + 1,33

a) angiv en forskrift for hastigheden v(t)

b) angiv en forskrift for accelerationen a(t)

c) angiv begyndelsessted og begyndelseshastighed

håber en kan hjælpe :D

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

    a)
                v(t) = dx/dt = x '(t)

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

#1


 

    a)
                v(t) = dx/dt = x '(t) = 2·0,35·t - 0,27 = 0,7x -0,27

              


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

b)

                 a(t) = dv/dt = 0,7


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af mathon

c)
                      x(0) = 0,35·02 - 0,27·0 + 1,33 = 1,33

                      v(0) = 0,7·0 - 0,27 = -0,27

 


Svar #5
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

mange tak skal du ha' :) jeg går ud fra at d betyder delta. men jeg forstår ikke helt hvad du indsætter på deltas plads så det giver dette resultat? kan du evt. forklare mig det lidt med ord? beklager virkelig ulejligheden.


Svar #6
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvorfor man fjerner det opløftede 2 tal og ganger med 2 i stedet for. i opg a.


Svar #7
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

og hvorfor ganger man med 0 i opgave c ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af mathon

 

 ...har du ikke lært dig at differentiere et polynomium?


Svar #9
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

vi har ikke lært om differatiale ligninger.. men vi har lært om andengradspolynominum.


Svar #10
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

tænkte på, om du kunne forklare mig meget kort, bare så jeg har en lille tekst til opgaven?jeg beklager virkelig forstyrrelsen. håber ikke jeg spilder din tid.


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2011 af mathon

 

                (k·xn) ' = k·(xn) ' = k·(n·xn-1) = k·n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2011 af mathon

 

                            v(t) = 0,7·t - 0,27                                        som når t = 0 giver

                            v(0) = 0,7·0 - 0,27


Svar #13
18. september 2011 af blueshadow94 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: hastighedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.