Matematik

Isoler t i ligningen

18. september 2011 af PolleXD (Slettet)

Hej SP.

Har følgende opgave som skaber problemer. Som overskriften lyder skal jeg isolere t i nedenstående ligning: 

3t + a = b

?

 

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

                                subtraher a på begge sider

                                divider med 3 på begge sider


Svar #2
18. september 2011 af PolleXD (Slettet)

Så svaret er

3t + a = b

3t + a = b -a

3t + a -a = b / 3 

t = (b - a) /3

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

3t + a = b
3t +a - a = b -a
3t = b -a
3t/3 = (b-a )/ 3

 

T = (b-a)/3

 

Så ja svaret er korrekt, kunne bare ikke lige overskue din reducering.


Svar #4
18. september 2011 af PolleXD (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Isoler t i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.