Matematik

Reducer

18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Er disse reduceret rigtigt? (jeg er ikke så god til, at reducer)

 

a) -(a+b)+(a+1)b

-ab+ab+1b

2ab+1b

b) 4+(a-2)-(a+2)

4+(-2)-2a

4+a

c) 2(x-1)-(x-2)

2x-2-(-2x)

x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af volcom1

De er alle sammen forkerte, du skal huske på reglerne når der fjernes parenteser:

-(a+b) giver = -a-b og ikke -ab som du skriver


Svar #2
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

hmmm okay :-) tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af volcom1

B)

4+(a-2)-(a+2) =

4+a-2-a-2=

0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

a) -(a+b)+(a+1)b

-a -b +ab +1b

ab - a

b) 4+(a-2)-(a+2)

4+a-2-a-2

4 - 2 - 2 + a - a

0

 

c) 2(x-1)-(x-2)

 

2x -2 -x +2

2x - x -2 + 2

x


Svar #5
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Nu forstår jeg det bedre. Tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af volcom1

I det eksempel har du regnet rigtigt får der står (a+1)b hvor b dermed skal ganges ind i parentesen så du får

ab+1*b og dermed ab+b


Svar #7
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen! :-) Og tak fordi du lige fik nævnt det medparenteser - det havde jeg glemt (pinligt!!!)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Var det et svar på mig volcom1?


Svar #9
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2011 af volcom1

Om det var et svar på dig? der forstår jeg ikke hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Hahah, det kan jeg godt forstå. Det var ikke vildt godt skrevet.

 

Bare glem det.


Svar #12
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Har jeg så regnet den her rigtigt:

-(2x-y)-(x+y)4+3(2x+y)

-2x+y-4x-4y+6x+3y

x+y


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2011 af volcom1

Ikke helt du skal gerne få 0

Du er korrekt her til men skal bare trække de sidste rigtigt fra hinanden:

-2x+y-4x-4y+6x+3y


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

-(2x-y)-(x+y)4+3(2x+y)

-2x+y-4x-4y+6x+3y

-2x-4x+6x+y-4y+3y


-6x+6x+4y-4y

0


Svar #15
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Nu giver det 0! :-D Jaaah! Endelig kunne jeg i det mindste regne det noglelunden ud.


Svar #16
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Okay. Nu er jeg næsten færdig. Jeg mangler to endnu. Vil I også lige tjekke den her:

5(x-y)-(x-1)(y+1)5

5x-5y-x+1+5y+5

4x+6

 

Og den her driller mig lidt:

(2a-4)*(a-b)-(4a-2ab-4a)


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. september 2011 af volcom1

du skal gange de to parenteser:

-(x-1) bliver til (-x+1) som skal ganges med (5y+5)

(-x+1)(5y+5) = -5xy-5x+5y+5

Dette samler du med 5x-5y så du får:

5x-5y-5xy-5x+5y+5:

-5xy+5


Svar #18
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Nårh ja... om igen! 


Svar #19
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

I den her: (2a-4)*(a-b)-(4a-2ab-4a) skal jeg så gange (2a-4)*(a-b) sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. september 2011 af volcom1

Ja det skal du 


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.