Matematik

Udskæring af en kubikmeter, hvordan?

19. september 2011 af Shiam (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Goddag.....

Hvor højt et tårn får man, hvis man udskærer en kubikmeter (en klods med et rumfang på 1 m3) i små terninger med kantlængden 1 mm og stabler dem ?

Håber i kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn højden H i en kasse, hvis længde L  og bredde B begge er 1mm, og hvis rumfang V er 1m3 .


Svar #2
19. september 2011 af Shiam (Slettet)

Undskyld, mig, vis jeg ikke rigtig har forstået dit svar. Men der er ingen kasse jeg kan måle på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2011 af SuneChr

1 m = 1000 mm     Hvor mange mm3 går der på 1 m ?

Det vil nok være mere realistisk, at "tårnet" ligger ned.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du stabler alle de små 1mm-terninger oven på hinanden får du en kasse, hvis længde og bredde hver er 1mm, og hvis højde du skal beregne. Rumfanget er uændret 1m3 .

 

#3

Nu er det matematik her, så vi kan antage, at det er helt vindstille, og at alle de små terninger er perfekt skåret ud, og at operatøren er snild på fingrene.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

V=(1mm)^2*h så h=1m^3/(1mm)^2 = 10^6 m


Skriv et svar til: Udskæring af en kubikmeter, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.