Matematik

Hjælp til matematikopgave

21. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3: Denne opgave omhandler 2.grads polynomiet f (x) = 2x2 + bx +1.


a) Bestem mulige værdier for b, hvis 2 er rod i f(x).


b) Bestem b, hvis f(x) har nøjagtig en rod.

 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Isomorphician

a) Indsæt 2 på x's plads, sæt lig nul og løs.

b) Sæt diskriminanten lig 0, og løs.


Svar #2
21. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Det er jo ingen diskriminant?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af Isomorphician

d = b2 - 2*2*1

Sæt d = 0, og udregn


Svar #4
22. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan sætter man d = 0 ?

Jeg skal jo selve regne det. Kan ikke bare solve på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2011 af Isomorphician

b2 - 4*2*1 = 0


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.