Matematik

reducerer brøk

21. september 2011 af feuni (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en der vil vise mig hvordan denne brøk (C*(x1(c-1))*x2d)/((x1c*d*x2(d-1))

bliver til (c/d)*(x2/x1) ved at reducerer.

De bedste hilsner.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter potensregnereglerne for x1 og x2 særskilt

c · x1c-1 ·x2d / (x1c ·d ·x2d-1) = (c/d) · x1c-1-c ·x2d-(d-1) = (c/d) ·x1-1 · x21 = (c/d) · x2 / x1


Svar #2
21. september 2011 af feuni (Slettet)

Ok super super godt Andersen tak.


Svar #3
21. september 2011 af feuni (Slettet)

Kan du også lige oversætte til dansk hvad der menes med det her.

(En brugers nyttefunktion er givet ved u(x1x2)=x14x23. Budgetbetingelsen er : p1x1+p2x2=m p1,p2,m >0.

1) Skitser mængden af varebundter (x1,x2), der er svagt foretrukket for bundtet (1,1). Opfylder denne brugers præferencer konveksitet? Forklar og illustrer.)

Jeg forstår det sådan at jeg i punktet 1,1 skal skitserer en coob douglas kurve, og indifferenskurve tangerer hinanden. endviderer skal jeg vise at vi taler om en positiv monoton transformation.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Spørg om det i VØ forumet.


Svar #5
21. september 2011 af feuni (Slettet)

Jeg fandt det, tak

 


Skriv et svar til: reducerer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.