Fysik

eksperiment

22. september 2011 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et eksperiment har jeg skudt et projektil en vis afstand D omkring 50 gange, og ud fra det skal jeg så regne start-hastigheden ved at bruge formlerne for en ballistisk bane. 
Første spørgsmål:
Hvis jeg tager gennemsnitskudlængden og udregner hastigheden herfra, vil det så være det samme som at udregne 50 forskellige start-hastigheder og så tage gennemsnittet af disse - hvis nej, hvad vil så være bedst at gøre?
Under forsøget har vi estimeret en måle usikkerhed for hver måling, dvs. for D3=5m har vi måske en dD=0,1m. Hvordan kan man inkludere disse i udregningerne?
Jeg skal udregne standardafvigelserne, men de tager vel næppe hensyn til disse måleusikkerheder - kun den statistiske? - eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på, hvordan du beregner starthastigheden ud fra det målte D .


Svar #2
22. september 2011 af arto460 (Slettet)

Jeg regner bare på en ballistisk bane. dvs. hvor d = v^2*sin(2v)/g


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dvs. v indgår både udenfor og i sinusfunktionen? Da v ikke afhænger lineært af d, bør man regne v ud for hvert forsøg.


Skriv et svar til: eksperiment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.