Matematik

bestem konstanten a

23. september 2011 af DitteLyng (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Jeg skal bestemme konstanten for a i disse to ligninger :

 

y = 2x + 1                                 y = (a +3) x+3

 

Nogle der kan hjælpe mig, og evt. skære ud i pap hvad jeg skal gøre? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se denne opgavetråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1071975 , hvor opgaven er mere præcist formuleret, og hvor der også er givet hjælp.


Svar #2
23. september 2011 af DitteLyng (Slettet)

Jeg forstår det ikke rigtigt :-/


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Start med at skrive opgaven helt - altså at linjerne skal være parallelle, ellers giver opgaven ikke mening.

De skal have samme hældning, så faktoren foran x skal være den samme.
Altså 2 = a+3.
Isoler a (ligesom du plejer at gøre med x i ligninger).


Svar #4
23. september 2011 af DitteLyng (Slettet)

jeg er blank...


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er det, du ikke forstår? Forstår du ikke, at hvis to linier er paralellle, har de samme hældningskoefficient? Så vidt vi forstår opgaven, skal de to linier, givet ved de to ligninger, være parallelle, så deres hældningskoefficienter skal være ens. Men du har end ikke bekræftet, at det faktisk er den opgave, der er tale om, som der linkes til i #1.

Den ene linie har hældningskofficienten 2, mens den anden linie har hældningskoefficienten (a+3). Hvis de to linier skal være parallelle, skal der derfor gælde

2 = a+3 .

Bestem nu a, så den ligning er opfyldt.


Svar #6
23. september 2011 af DitteLyng (Slettet)

okay, a = -1

Men hvad kan jeg bruge det til..

ved godt at hældningskoefficienten skal være ens for at linjerne er parallel. .


Svar #7
23. september 2011 af DitteLyng (Slettet)

og det er den samme opgave


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven gik ud på at bestemme a, så de to linier er parallelle. Og det har du så gjort.


Skriv et svar til: bestem konstanten a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.