Matematik
Trigonometri
31. maj 2005 af
baaaay (Slettet)
Er der nogen, der kort kan fortælle mig, hvad man bruger hhv. secant, cosecant og cotangent til?
Hvad jeg i forvejen ved:
sec(x) = 1/cos(x)
csc(x) = 1/sin(x)
cot(x) = 1/tan(x)
Men hvad skal det bruges til?
Hvad jeg i forvejen ved:
sec(x) = 1/cos(x)
csc(x) = 1/sin(x)
cot(x) = 1/tan(x)
Men hvad skal det bruges til?
Svar #1
31. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Hvis du f.eks. har en retvinklet trekant og kender forholdet a/b mellem den hosliggende katete a og hosliggende katete b til vinklen v, kan du finde denne ved v = cot(a/b) i stedet for at udregne den ved v = tan(b/a) = tan((a/b)^-1).
Men i praksis kan du altid klare dig uden de tre funktioner, de er blot til for at gøre nogle situationer enklere.
Men i praksis kan du altid klare dig uden de tre funktioner, de er blot til for at gøre nogle situationer enklere.
Svar #2
31. maj 2005 af baaaay (Slettet)
Jeg skal til mundtlig matematik i morgen, hvor 3 af 11 spørgsmål kommer til at omhandle trigonometri. Det var bare for at hæve indtrykket lidt ved at gå ud over pensum. Men rigtig mange tak! :)
Skriv et svar til: Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
