Fysik

Erstatningsmodstand.

25. september 2011 af Mujilo (Slettet)

Hey guys/gals!

 

Erstatningsmodstanden for en serieforbindelse: R=R1+R2

Erstatningsmodstanden for en parallelforbindelse for 1/R=1/R1+1/R2

 

Meen ... Hvad er erstatningsmodstanden for en resistor i serie med to parallelforbundne resistorer?

Lad os sige den serieforbunden resistor er 100 Ohm og de to parallelforbunden resistoror er 50 Ohm ...

Er det så 100 O+0.04 O = 100.04 Ohm

 


Er det rigtigt eller forkert? Og hvis det er forkert, hvordan regner man den ellers ud :)?

 

Tak for hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mathon

 

                 Rerstat = (100 Ω) + (25 Ω) = 125 Ω


Svar #2
25. september 2011 af Mujilo (Slettet)

Hvordan har du fået det til det? 1/R=1/50+1/50 = 0.04 ohm??? og 100 ohm + 0.04 ohm er 100.04 ohm???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af mathon

 

                      1/Rp = (1/(50 Ω)) + (1/(50 Ω))  = (2/(50 Ω)) = (1/(25 Ω))

                       Rp = 25 Ω


Svar #4
25. september 2011 af Mujilo (Slettet)

Ja og 1/25 = 0.04????


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af mathon

det var

                       Rp du skulle beregne og ikke 1/Rp


Svar #6
25. september 2011 af Mujilo (Slettet)

Okay, mange tak :D

 


Skriv et svar til: Erstatningsmodstand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.