Matematik

Koordinatsystem og vækst.

25. september 2011 af dnopas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalens brugere :)

Jeg har noget matematik som jeg har lidt svært ved.

 

2. En ret linje går gennem punktet A(-1,4) og B(9,2)
- Bestem en ligning for denne linje - Har jeg lavet
- Tegn linjen i et koordinatsystem - Har jeg lavet
- Udregn hvornår linjen skærer den vandrette linje y = - 3 - Hvordan skal jeg sætte en ligning op for at se hvor den skærer den vandrette linje på y=-3?
3. Et flyselskab fløj i år 2001 med 42800 passagerer, mens det i 2009 kun havde 35200
passagerer. Antag at der er en lineær sammenhæng mellem det årlige antal passagerer, og
antallet af år der er gået siden 2001.
- Bestem ligningen for denne lineære sammenhæng, og forklar hvad tallet a viser om
flyselskabets passagerantal. - Har lært det men kan ikke huske, nogle der kan hjælpe her?
- Bestem grafens skæringspunkt med x-aksen, og fortolk resultatet i relation til
flyselskabet. - Igen hvordan?
Hos et andet flyselskab kan udviklingen i det årlige antal passagerer beskrives ved
ligningen y = 525⋅x + 24500 , hvor y er antal passagerer og x er antal år efter 2001
- Hvor mange år går der før, det andet flyselskab flyver med flere passagerer pr. år
end det første? - Fatter ikke hvordan jeg skal bære mig ad?
 

5. Vis, at størrelserne x og y er ligefrem proportionale og opskriv ligningen for
sammenhængen mellem x og y
- (x,y) = (2,7) , (x,y) = (6,21) , (x,y) = (0,0) og (x,y) = (9,31.5) ?

 

Må meget gerne formuleres i et sprog så det kan forstås. Tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

2. Løs ligningen y = ax + b = -3 .

3. Løs ligningen y = ax + b = 0

    Løs ligingen f1(x) = f2(x) , hvor man bruger de to flyselskabers forskrifter.

5. Vis, at alle punkterne tilfredsstiller relationen y = a·x .


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

2)  sæt y=-3 i ligningen for linien

3) du har 2 talpar (år efter 2001,antal passagerer)

Opgaven løses som nr 2


Skriv et svar til: Koordinatsystem og vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.