Matematik

Reducer

26. september 2011 af nej12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogle der kan reducere:  -(x+1)/((x-3)*(x-1))   -  1/(x-1)


Svar #1
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

Det skulle gerne blive -2/(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner:

-(x+1)/((x-3)*(x-1))   -  1/(x-1) = -(x+1)/((x-3)*(x-1))   -  (x-3)/((x-3)*(x-1))

                                                 = 2(1-x)/((x-3)*(x-1)) = 2/(3-x)   , x ≠ 1


Svar #3
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

Hvor får du 2 tallet fra? ellers er jeg med på din udregningen 


Svar #4
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

Det skulle også gerne give -2/(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I tælleren får man

-(x+1) - (x-3) = -x -1 -x +3 = 2 - 2x = 2(1-x)


Svar #6
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

hmm.. Maple siger -2/(x-3) så der må være en fortegns fejl et sted. Jeg kan bare ikke lige se hvor det skulle være..


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Bemærk, at

2/(3-x) = -2/(x-3)


Svar #8
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

århh, ja!! Hehe.. Det rigtigt - hvor dum kan man være.. Mange tak!


Svar #9
26. september 2011 af nej12 (Slettet)

Lige en sidste ting så jeg er helt sikker... 

 

2(1-x)/((x-3)*(x-1)) =  her der går (1-x) og (x-1) ud hvordan kan det lade sig gøre.. Burde det ikke være (x-1) som gik ud med (x-1)??

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Igen, (1-x)/(x-1) = -(x-1)/(x-1) = -1 , og så kan du ellers pynte op med fortegnet i resten af udtrykket.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.