Matematik

Funktion f

27. september 2011 af TinaJensenxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved 
                                                         f(x) = x * 2x , har jeg differentieret den rigtigt? f'(x ) = (1+ln(2)x)*2^x

 

Løs ved beregning hver af ligningerene

                                                             a) f'(x)=0

                                                             b) f'(x)= f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Walsh (Slettet)

x diff. giver altid 1. 

2^x = ln(x)*2^x. 

ja det har du så er det bare at sætte f(x) lig 0 og løse den :D Så har du løst A.  ( det skulle meget gerne ikke lade sig gøre at få et resultat)

 

Ved b sætter du den diff. lig funktionen fx 

1*ln2*2^x = x * 2x også løser du også den som en ligning.  evt brug TI.

Dette skulle give x= ln(2). 

 

håber det var til hjælp mvh siyar celik

 


Svar #2
27. september 2011 af TinaJensenxD (Slettet)

Mange tak, nu jeg helt med!  :)


Skriv et svar til: Funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.