Fysik

Elbil

27. september 2011 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

En batteridrevet elbil kører på en vandret vej. Spændingsfaldet over dens motor er 36 V. En graf viser sammnhængen mellem motorens effekt P og bilens fart v.

1. Bestem strømstyrken gennem motoren, når bilen kører med 40 km/h

 

Når bilens batteri er fuldt opladet, kan bilen køre med 40 km/h i to timer, før batteriet er tømt for energi.

2. Hvor meget energi kan bilens batteri afgive?

3. Hvor langt kan bilen køre med farten 50 km/h på en fuld opladning?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

For at kunne besvare spørgsmålene kræver det, at vi er i besiddelse af grafen over sammenhængen mellem motorens effekt og bilens fart.


Svar #2
27. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

40 km/h = 700 P/W

50 km/h = 1080 P/W


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Benyt formlen

P = U·I , hvoraf

I = P / U ,

hvor P = 700W og U = 36V .


Svar #4
27. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

tak og spm. 2 har jeg selv lavet


Svar #5
27. september 2011 af stinedenseje (Slettet)

er i tvivl om enheden i spm. 3 ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Enheden er km/h . En god idé er altid at omregne til SI-enheder, da du derfor altid vil få facit i SI-enheder. Standardenheden for hastighed er m/s .


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

I spm. 3 bliver du spurgt om hvor langt bilen køre på fuld opladning


Skriv et svar til: Elbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.