Matematik

Matematik opgave

28. september 2011 af nej12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ofte benyttes nyttefunktioner med såkaldt hyperbolsk absolut risiko-
aversion (HARA), hvilket betyder at


-U' '/U')1/(a+bx)

Brug Maple (eller handkræft: arbejd fx først med f = U' og behandel
evt. tilfældene a = 0, b = 0; 1 for sig selv) til at finde ekplicitte udtryk
for nyttefunktionerne i HARA-klassen. Tegn funktionernes grafer for
(i) a = 0 og b = 0:5; 1; 2; 5 (ii) b = 0 og a = 0:001; 1; 100 med passende
valg af randbetingelser (`randkrav').

Overvejelser/vink: Hvad er funktionernes naturlige de nitionsområde?
Hvad fortæller positiv an invarians om randbetingelser? Nogle maske
ikke helt tilfldige funktioner:

-e^-x/a   , ln(x+a)  ,  1/b-1(a+bx)^1-1/b

 

Er det rigtig antaget at jeg skal bestemme de ekplicitte udtryk for nyttefunktionerne, ved først at benytte maple til at løse den andenordens differentialligning der er givet. - Herefter kan jeg indsætte hhv. a og b og få nogle forskellige udtryk?

- Dette er metoden jeg har brugt, dog får jeg to udtryk, hvor der i det ene ikke er noget b of i det andet ikke er noget a. Altså, kan jeg ikke tegne funktionernes grafer for a=0 og b=0.5.. da begge variable ikke er udtrykt i de eksplicitte udtryk for nyttefunktionerne jeg har fundet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hører det ikke mere hjemme i VØ ? Det ville også være en god ide at læse teksten i indlægget igennem inden der trykkes på Opret, når du, som her, paster ind fra et andet format.


Svar #2
28. september 2011 af nej12 (Slettet)

Jo, det har du ret i - Beklager.. Dog er det en matematik opgave.. - altså jeg har fået stillet den i matematik. Redigerer lige teksten. Kan du hjælpe?


Svar #3
28. september 2011 af nej12 (Slettet)

Ofte benyttes nyttefunktioner med såkaldt hyperbolsk absolut risiko-
aversion (HARA), hvilket betyder at


-U' '/U'=1/(a+bx)

Brug Maple (eller håndkræft: arbejd fx først med f = U' og behandel
evt. tilfældene a = 0, b = 0.1 hver for sig selv) til at finde ekplicitte udtryk
for nyttefunktionerne i HARA-klassen. Tegn funktionernes grafer for
(i) a = 0 og b = 0.5; 1; 2; 5 (ii) b = 0 og a = 0:001; 1; 100 med passende
valg af randbetingelser (`randkrav').

Overvejelser/vink: Hvad er funktionernes naturlige de nitionsområde?
Hvad fortæller positiv anffin invarians om randbetingelser? Nogle måske
ikke helt tilfldige funktioner:

-e^-x/a   , ln(x+a)  ,  1/b-1(a+bx)^1-1/b

 

Er det rigtig antaget at jeg skal bestemme de ekplicitte udtryk for nyttefunktionerne, ved først at benytte maple til at løse den andenordens differentialligning der er givet. - Herefter kan jeg indsætte hhv. a og b og få nogle forskellige udtryk?

- Dette er metoden jeg har brugt, dog får jeg to udtryk, hvor der i det ene ikke er noget b of i det andet ikke er noget a. Altså, kan jeg ikke tegne funktionernes grafer for a=0 og b=0.5.. da begge variable ikke er udtrykt i de eksplicitte udtryk for nyttefunktionerne jeg har fundet.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.