Matematik
Pythagoras
29. august 2003 af
ThomasA (Slettet)
Den ene katete er 2 cm længere end den anden katete i en retvinklet trekant, desuden ved vi at omkredsen i trekanten er 20 cm, -hvad er trekantens side længder?
Min løsnings forslag: a²+(a²+2)=(20-a-(a+2))²
Men denne løsning er ikke korrekt, da jeg derved vil få:
a = 5.233
b (a+2)= 7.233
c (20-7.233-5.233) = 7.534
Men tester man så med:
5.233² + 7.233² = c²
c = 8.927
Så stemmer det ikke!
Hvad gør jeg galt?
Min løsnings forslag: a²+(a²+2)=(20-a-(a+2))²
Men denne løsning er ikke korrekt, da jeg derved vil få:
a = 5.233
b (a+2)= 7.233
c (20-7.233-5.233) = 7.534
Men tester man så med:
5.233² + 7.233² = c²
c = 8.927
Så stemmer det ikke!
Hvad gør jeg galt?
Svar #1
29. august 2003 af Lurch (Slettet)
Det skal se sådan ud
a^2+(a+2)^2=(20-a-(a+2))^2
En anden ting, hvordan laver du det der "i anden" tegn med to-tallet?
a^2+(a+2)^2=(20-a-(a+2))^2
En anden ting, hvordan laver du det der "i anden" tegn med to-tallet?
Svar #2
29. august 2003 af Peter87 (Slettet)
Han har vel bare taget og kopieret det hele fra word. a² :-)
Svar #3
29. august 2003 af ThomasA (Slettet)
Tak for hjælpen, kunne nærmest ha sagt mig selv det, men tak!
I anden skrives således: Alt + 253
I tredje skrives: Alt + 252
I første skrives: Alt + 251
I anden skrives således: Alt + 253
I tredje skrives: Alt + 252
I første skrives: Alt + 251
Skriv et svar til: Pythagoras
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
