Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Nogen der har et godt bud på resultater til disse opgaver?

28. september 2011 af rossen94 (Slettet)

Hej!

 

Jeg sidder og er lidt lost omkring disse spørgsmål til NV om denistet.

 

Er der nogle som vil hjælpe mig med disse opgaver? Det ville være kanon.

 

Vedhæftet fil: sæt 2 i 1k.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2011 af Pettson

Traileren, opgave a

Du får at vide, at 1 cm3 sand vejer 1,8 g - og det er omregnet til, at 1 m3 sand vejer 1.800 kg.
Du får også at vide, at traileren højst må lastes med 300 kg.

Hvor mange m3 sand må der så højst puttes i traileren?

Du får at vide, at traileren har et areal på 2,16 m2.
Du ved, at 'areal x højde = rumfang',
dvs. at 2,16 m2 x højden i m = rumfanget i m3 (som du beregnede ovenfor).

Er det nok til at sætte dig i gang med denne opgave?


Svar #2
29. september 2011 af rossen94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Jeg har fået A til at blive: 1800 m3/300 Kg= 6 m3. Kan det passe?

B'eren har jeg fået 2.16 m2*6 m3= 12,96 m3.

Har jeg lavet det rigtigt? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2011 af Kasper73

Jeg tror lige du skal tage et skridt tilbage og tænke lidt og forestille dig noget:

Hvis en kubikmeter sander vejer 1800 kg  (1800 kg/m^3), så vil dit resultat være at Murermester Madsen kan laste sin trailer med 6 m^3 sand, hvor hver m^3 vejer 1800 kg? Må han det hvis traileren kun  må laste 300 kg?

Med dine udregninger skulle der ca stå en søjle af sand 2,5 meter over bunden af traileren, og hvis du ved eller har en ide om hvor stor en normal trailer der, så vil det se fjollet ud

300 kg/ 1800 kg/m^3= 0.166667 m^3

så er der 1,20m*1,80m*x=0,166667 m^3, find x     så får du også den enhed som spørgeren ønsker, nemlig noget i meter (en højde) og ikke m^3.


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. september 2011 af Pettson

#2     Jeg prøver lige igen, lidt mere detaljeret:

Du får at vide, at 1 cm3 sand vejer 1,8 g - og det er omregnet til, at 1 m3 sand vejer 1.800 kg.
Du får også at vide, at traileren højst må lastes med 300 kg.

1.800 kg sand fylder altså 1 m3.
300 kg sand fylder mindre end 1 m3, nemlig (300 / 1.800) m3 = 0,166667 m3   (som Kasper73 skriver i #3)

Du får at vide, at traileren har et areal på 2,16 m2.
Du ved, at 'areal * højde = rumfang',
dvs. at 2,16 m2 * højden i m = rumfanget i m3 - og det kan nu 'udfyldes' således:

2,16 m2 * højden i m = 0,166667 m3  <=>
højden i m = 0,166667 / 2,16 <=>
højden i m = ...          (resultatet bliver mindre end 10 cm)


Svar #5
29. september 2011 af rossen94 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 

Nu lykkedes det


Skriv et svar til: Nogen der har et godt bud på resultater til disse opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.