Fysik

Opdrift på luftskib

29. september 2011 af stradel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne opdriften på luftskibet Hindenburg

densitet atm. luft 1,250 kg/m3. hydrogen 0,0870 kg/m3

det fortrængte rumfang = 200.000 m3

 

Fop = 1,250 kg/m3 * 200.000 m3 * 9,82 N/kg = 2.455.000 N
.... Men, er det ikke en meget stort tal? Eller der det rigtigt nok?

 

I delopgave 2 bliver jeg bedt om at regne den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen.. Hvordan gribes det an? Er det ikke det jeg lige har gjort i del a??

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af mathon

 

 

       den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen
             
                                      T = ((2,0·105 m3)·(8,7·10-2 kg m-3) + mluftskib) · (9,82 m s-2)


Svar #2
29. september 2011 af stradel (Slettet)

Jeg får oplyst at luftskibet har faste installationer på 130 tons .. er det mluftskib?? (altså 130.000 kg)

Og, hvorfor m-3 i andet led ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af mathon

 

    kg/m3 = kg m-3     uden gangeprik


Skriv et svar til: Opdrift på luftskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.