Fysik

Nedslagssted

01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Jeg sidder lige med en opgave omkring teoretiske nedslagssteder. Hvis jeg har et objekt som jeg kender vægt og starthastiged hed på, samt den højde og vinkel objektet bliver skudt fra, hvilken ligning skal jeg så udnytte for at finde nedslagsstedet? Eventuelt lufmodstand ignoreres


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Lurch (Slettet)


Svar #2
01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt. Jeg kan finde vx0, vy0 og vo. Men jeg kender jo ikke nogle tider, så hvad indsætter jeg i t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

HVis du ser på den nederste formel indgår itden ikke. Den giver en kurve over banen som funktion af starthastigheden og affyringsvinklen. Nedslagsstedet er hvor  der hvor højden y er lig med 0.


Svar #4
01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Hvad er x i den ligning? Og hvad gør jeg med den højde som jeg ved objektet startede i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af mathon

 

                   y(x) = - (g/(2·vox2)·x2 + tan(α)·x = -x(g/(2·vox2)·x + tan(α))

                   y = (g/(2·vox2))·x - tan(α) = 0                    (da løsningen x = 0 er triviel)

                                         g/(2·vox2))·x = tan(α)

                                          xnedslagssted = 2·tan(α)·vox2 / g

 

                                        


Svar #6
01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke. xnedslagssted = 2·tan(α)·vox2 / g giver jo bare = 0, da min vinkel er 0 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2011 af mathon

 

                            ...α er den vinkel - i forhold til vandret -  objektet bliver skudt ud med...

    og
                               vox = vo
·cos(α)
 


Svar #8
01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Tjekkede lige min første post og har nok forklaret mig selv dårligt :S. Jeg har en bold der bliver skudt vandret ud med en hastighed: 1,77269m/s. Bolden vejer 0,01kg .Jeg ved at den falder 1m før den rammer jorden. Hvordan finder jeg ud af længden den har rejst før den rammer jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2011 af mathon

ved vandret udskydning

                                                  y = - (g/(2·v2)·x2

                                                 y = f(x) = - (g/(2·vo2)·x2

                                                 f (x) = -0,781243x2

                                                 f '(x) = -1,56249x

                          

                                                 lparabelbuelængde = x1x2 √(1+(f '(x))2)dx


Skriv et svar til: Nedslagssted

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.