Matematik

regneregler for diffenrentialkvotienter

01. oktober 2011 af Hamzabilo (Slettet)

Opgaven er vedhæftet...

Svarene på opgaven er:

f'(3)=3

y=3/2x-7/2

 

Men jeg har brug for at vide hvordan beregningerne er ... for det har jeg ingen ide om.... Kunne være rart at se beregningerne...

Tak..

Vedhæftet fil: mat.jpg

Svar #1
01. oktober 2011 af Hamzabilo (Slettet)

VILLE VÆRE SÅ MEGET RART MED HJÆLP... FOR JEG SKAL regne flere af den slags opgaver ud nu og jeg vil gerne se hvordan beregningerne er... så jeg kan prøve den samme metode med de andre.....


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

h=fog

f´=3 aflæses på tegningen af grafen

h=(f(x))1/2

h´=1/2(f(x)-1/2*f´(x)

   h´=3/2(f(3)1/2


Svar #3
01. oktober 2011 af Hamzabilo (Slettet)

h=(f(x))1/2

h´=1/2(f(x)-1/2*f´(x)

   h´=3/2(f(3)1/2

Kan du forklare det med ord, for jeg kan ikke rigtigt forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2011 af mathon

 

   aflæsning
                         f '(3) = 2      f(3) = 1

                h(x) = √(f(x))

                h '(x) = 1/(2)·√(f(x))) · f '(x)

                h '(3) = 1/(2·√(1)) · 2

                h '(3) = 1/1 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

h(x) = √(f(x))       , for x ≥ 2

Aflæs f '(3) og bestem en ligning for tangenten til grafen for h med røringspunktet (3, h(3)) .. dvs x0 = 3

h'(x0) = (√(f(x0)))'    =    f'(x0) / (2√(f(x0)))

y = h'(x0)·(x - x0) + h(x0) = h'(3)(x - 3) + h(3)  = h'(3)(x - 3) + √(f(3))


Svar #6
01. oktober 2011 af Hamzabilo (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen!

Det hjalp meget!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. oktober 2011 af AskTheAfghan

Bemærk, at f '(3) ikke er lig med 2, men 3. Dvs. f '(3) = 3 .

Så er h'(3) = f'(3) / (2√(f(3))) = 3/(2√1) = 3/2


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. oktober 2011 af mathon

 

@#7

Bemærk, at f '(3) ikke er lig med 3, men 2 - hvis du ellers kunne lægge en tangent i (3,1) rigtigt   :-)


Skriv et svar til: regneregler for diffenrentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.