Fysik

Solcelle

01. oktober 2011 af sp3ci41 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en solcelle er sammenhængen mellem U og I givet ved: I = α – β ⋅ (e^(γ ⋅ U) – 1)

Solcellen benyttes ved en belysning, hvor α = 0,180 A, β = 1,47 nA og γ = 40 (V^-1)

Når solcellen forbindes til en resistor er U = 0,45 V.

Solcellen har arealet 16,8 ⋅ 10^-3 m^2. Intensiteten af sollyset er 870 W/m^2

 

Resistoren i kredsløbet udskiftes med en resistor med variabel resistand. Den nytigjorte effekt fra solcellen ved den givne belysning afhænger af resistansen af den variable resistor i kredsløbet.

 

c) Beregn den største effekt fra solcellen ved den givne belysning. Hvor stor er resistorens resistans i denne situation?

Kan nogle hjælpe? Er gået i stå her!


Skriv et svar til: Solcelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.