Matematik

(x/(x+1))' = (-1/(x+1))' ... hvorfor?

02. oktober 2011 af [email protected] (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgavebeskrivelse er vedhæftet som billede.

Jeg kan sagtens differentiere de to, og får også det samme - men jeg kan ikke se, hvad jeg skal give som forklaring udover min differentiering som dokumentation. Hvordan ville I forklare det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes, at

0 = (1)' = ((x+1)/(x+1))' = (x/(x+1))' + (1/(x+1))'

Flyt nu det ene led over på den anden side.


Svar #2
02. oktober 2011 af [email protected] (Slettet)

Skidesmart! :D Fedt, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Fourier (Slettet)

#1 Det går ikke, Andersen11.

x skal være forskellig fra 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det går slet ikke, Fourier.

Her skal x være forskellig fra -1 , hvis man endelig skal anføre et forbehold, hvilket jeg ikke anså som nødvendigt i dette tilfælde for at føre trådstarter på rette vej.


Skriv et svar til: (x/(x+1))' = (-1/(x+1))' ... hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.