Matematik

Løs uligheden

02. oktober 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs uligheden: -x2 + 6x – 5 > 0


d = 62 – 4*(-1)*(-5) = 16
x=(-6±√16)/((2*1)) = R1 = 1, R2 = 5
Vi har nu løst uligheden og bevist at R1 og R2 er større end 0. 

Er det korrekt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Du har løst 2.-gradsligningen korrekt, men ikke bestemt de x-værdier, for hvilke uligheden er opfyldt, korrekt. Meningen er ikke at vise, at rødderne er postive.

Benyt at grafen for funktionen -x2 + 6x -5 er en parabel, der vender grenene nedad. Funktionen er derfor positiv mellem de to rødder.


Svar #2
02. oktober 2011 af jeanluca (Slettet)

Så jeg løser uligheden ved at bevise at grafen er større end 0 imellem de to rødder? Altså mellem R1 og R2. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Ja. Grafen er en kurve eller tegning. Det er funktionen, der er større end 0 mellem de to rødder.


Skriv et svar til: Løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.