Fysik

hjælp med spørgsmål

02. oktober 2011 af thelight - Niveau: C-niveau

hej jeg har en opgave jeg ik ka finde ud af og håber en vil hjælpe.

noget lys med en bølgelængde på 450 sendes fra luft og i en 17 cm høj klods rudeglas med en indfaldsvinkel på 35 grader. Jeg skal regne ud hvor meget det er blevet forskudt i klodsen inden til kommer ud til luften igen efter de 17 cm

brydningsforholdet er 1,51


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn brydningsvinklen b ved hjælp af brydningsloven:

1·sin(i) = n·sin(b) ,

hvor i er indfaldsvinklen og n er brydningsindekset.

Hvis strålen ikke blev brudt, ville den blive forskudt stykket y1 = t·tan(i) , hvor t er glassets tykkelse. Den brudte stråle forskydes i stedet stykker y2 = t·tan(b) , så at strålen på grund af brydningen forskydes stykket

Δy = y1 - y2 = t·(tan(i) - tan(b))


Skriv et svar til: hjælp med spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.