Matematik

hjælp til vektor og diffenrential regning

03. oktober 2011 af thedude88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

 

jeg sidder med mat A til hhx og jeg har en opgave som jeg er lidt i tvivl m.

 

hvis jeg skal bestemme længden af vektoren AB, når jeg ved at A=(3,-5) og B=(0,4). jeg er lidt i tvivl om hvordan det forholder sig når et af koordinaterne er 0 og hvordan man løser opgaven.

 

Det var det første spørgsmål.

 

Mit andet spærgsmål er

Hvordan jeg løser denne opgave:

Funktionerne f, g og hhar følgende forskrifter:

F(x) = x+1

g(x) = x-1

h(x) = x

 

opgaven hedder så:

a. Vis at f(g(x)) = h(x)

b.gør rede for at g(x)=f^-1(x)

 

Det er som sagt vektorer det første og diffenrentialregning det sidste´på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Længden af vektoren AB er lig med længden af liniestykket AB, eller lig med afstanden mellem punkterne A og B. Indsæt i punktafstandsformlen.

2) a. Udregn f(g(x)) ved at benytte de givne forskrifter.

b. Benyt, at f(f-1(x)) = x .


Skriv et svar til: hjælp til vektor og diffenrential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.