Matematik

Nulreglen?

03. oktober 2011 af iAmLost (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle få opgave hvos man skal bruge nulreglen.

a) (x-3) * ( x+2) = 0

b) 5(x+1) * x = 0 

Please hjælp mig!! :O


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

a)      (x - 3)·(x + 2) = 0

Divider med (x - 3) på begge sider, bliver det til;   x + 2 = 0

     eller, divider med (x + 2) på begge sider, bliver det til x - 3 = 0 

             derfor har du 2 løsninger.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du får sikkert hjælp af brugerne herinde, men du kan alligevel se lidt på denne video, der er en gennemgang af nulreglen:

https://www.studieportalen.dk/Video/Nulreglen-110.aspx

Det kan måske hjælpe dig på vej, nu hvor det er c niveau.


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

#EDIT;    *Netværksproblem*


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Man må absolut ikke dividere med x-3 eller med x+2 . Man skal benytte nulreglen, der siger, at et produkt er nul, hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er nul. Heraf følger så

(x - 3)·(x + 2) = 0 ⇔ x-3 = 0 ∨ x+2 = 0 .


Skriv et svar til: Nulreglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.