Matematik

trigonometriske funktioner

03. oktober 2011 af sweety58 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at udfylde dette skema.. Det haster, og kan ikke finde ud af det!

grader             radianer          sinus           cosinus         tangens

120                    π/1,5             

135                   π/1,33

150                   π/1,2

180                      1

 

sinus,cosinus og tangens kan jeg ikke finde af.. læren ga' og et eksempel på f.eks

30°                   π/6                  1/2 √1            1/2 √3               1/√3=1/3=√3

 

håber i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af peter lind

Det slår du op på din lommeregner.


Svar #2
03. oktober 2011 af sweety58 (Slettet)

hvordan? Jeg aner ikke hvordan jeg gør :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på enhedscirklen og aflæs cos og sin ved disse pæne vinkler.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis du har matematik på A-niveau (som angivet) er dette her meget vigtigt at vide.
Har du ikke fuldstændig styr på det, når du er færdig med opgaven, så spørg, spørg, spørg...
Læs din bog og spørg derefter gerne nogen fra klassen, og ellers din lærer. Hvis det ikke hjælper så spørg også her.

Find ud af, hvad det er Andersen11 mener i #3 med at aflæse på enhedscirklen!!
Det giver noget grundlæggende forståelse af sinus og cosinus.

#2. Nu ved jeg ikke hvilken lommeregner, du har, så du må selv finde ud af at skifte mellem radianer (RAD) og grader (DEG). Du skal måske finde en knap, hvor der står MODE.
Men ...
Prøv og se om det er graderne eller radianerne, der giver et fornuftigt svar.

Find knappen SIN (står får sinus).
Tryk SIN efterfulgt af 120 (og så Enter, = eller hvad du plejer at gøre for at få den til at regne det ud).
Hvis den ikke giver et resultat mellem -1 og 1 (så står den til at regne i radianer), så
tryk SIN efterfulgt af π/1,5.

Hvis lommeregneren siger fejl til begge dele, kan du have en lommeregner, der skal have vinklen først, og derpå SIN.

Cosinus hedder COS på lommeregnerne, og tangens hedder TAN.


 

 

 


 


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.