Matematik

Sandsynlighed

03. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

hvis man har 16 bolde i krukke, hvor 8 er røde og 8 er sorte. Og der skal trækkes 4 bolde. 

Hvad er så sandsynligheden for at mindst 3 er røde. 

Kan det passe at det er: 

Antal muligheder for 3 røde + antal muligheder for 4 røde divideret med antal muligheder i alt ?

3 røde: 8! / (3!*5! )= 56 muligheder

4 røde: 8! / (4! * 4!) = 70 muligheder:

Antal muligheder i alt: 16! / (4!*12!) = 1820

Sandsynlighed: 56+70 / 1820 = 9/130 = 0,069

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2011 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men metoden er rigtig. Du mangler et par parenteser i den sidste linje.


Svar #2
03. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

ok tak


Svar #3
03. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

Hej igen,

Jeg har ladet mig fortælle at jeg har regnet forket, facit skulle blive ca. 0,284.

Har du en ide til hvad jeg har gjort forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af peter lind

Du kan direkte slå binomialkoefficienterne op i regneark eller CAS værktøjer. Gør det og kontroller dine beregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2011 af SuneChr

Det rigtige er:

K(8,3)·K(8,1) / K(16,4)  +  K(8,4)·K(8,0) / K(16,4)  Så fås resultatet i # 3

idet mindst 3 røde   er 3 røde + 1 sort  eller  4 røde + 0 sort


Svar #6
04. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

arhh på den måde. Mange tak for hjælpen, så lærte jeg lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2011 af LuckyLuc (Slettet)

hvorfor bolde når der er tale om kort i diskret matematik opgaven :p? Anyways, hjælpende tråde.. Gracias


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.