Matematik

Finde a og b (y eller f(x)) ????

04. oktober 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

- Betragt linjen m gennem (-25, -16) , (13, -4). Beregn konstanterne a og b i ligningen for m.

Finde a og b i ligningen for m

(-25. -16) , (13. -4)

  x1   .    y1 ,  x2  . y2

a= -4-(-16)/13-(-25) =12/38 = 6/19 = 0,31 (0,3157894737)

b= (-16)-0,31*(-25) =-8,25

m: y/f(x)= 0,31-8,25  <--- (dette resultatet)

 

(f(x) er en funktion, vi skal jo finde a og b så må det jo være y)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af peter lind

Funktionen hedder f(x) =ax+b, hvor du har fundet a og b ovenfor


Svar #2
04. oktober 2011 af LeylaDogan (Slettet)

kan man ikke skrive y= 0,31-8,25 eller skal det være sådan f(x)= 0,31-8,25 --- jeg forstår ikke hvorfor der skal stå
f(x)?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af peter lind

Du kan godt skrive Y =a*x+b, hvis du foretrækker det. Du kan derimod ikke undlade at skrive x'et


Skriv et svar til: Finde a og b (y eller f(x)) ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.