Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

MRS i punkt

04. oktober 2011 af madschristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nyttefunktion = u(x1,x2) = √x1√x2

Find MRS mellem vare 1 og 2 ved hjælp af de to varers grænsenytter. Hvad er MRS i punktet (20,45)? 

 

Ville være en stor hjælp hvis nogen kunne hjælpe mig med dette spørgsmål


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. oktober 2011 af Walras

Du skal blot udregne MRS generelt og så indsætte dit punkt i stedet for x1 og x2.


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. oktober 2011 af Walras

MRS(x1,x2)=-∂(√x1√x2)/∂x1/(∂(√x1√x2)/∂x2)=-(1/2*x1√x1√x2)/(1/2*x2√x1√x2)=x2/x1,

hvorfor

MRS(20,45)=-45/20=-9/4=-2.25,

hvilket var, hvad du skulle vise. 

I punktet (20,45) er forbrugeren altså villig til at afgive 2.25 enheder af vare x2 for at opnå et forbrug på en ekstra enhed af vare x1.


Brugbart svar (3)

Svar #3
06. oktober 2011 af Walras

MRS(x1,x2)=-x2/x1

Fortegnet forputtede sig lige.


Skriv et svar til: MRS i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.