Fysik

bilsammenstød

07. oktober 2011 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

se vedhæftet fil. Jeg skal finde sluthastigheden u udtrykt ved v og phi, men jeg synes jeg får noget underligt, så korriger mig der, hvor jeg tager fejl:
I lodret plan gælder:
m(v - sin(phi) * v) = 2m(cos(thetha)*u)
=>
 (v-sin(phi)*v)/(2*cos(thetha)) = u
I vandret plan gælder:
m * cos(phi) * v = 2m * sin(thetha) * u
Og jeg skal jo så eliminere thetha i disse to ligninger, men det bliver ret grimt, og jeg tror jeg gør noget forkert.
 

Vedhæftet fil: bilsammenstød.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug vektorer i systemet (E, N)

mv(cos(φ) , -sin(φ)) + m2v(0 , 1) = 2mu(sin(θ) , cos(θ)) , dvs

v·cos(φ) = 2u·sin(θ) , og

2v - v·sin(φ) = 2u·cos(θ) .

Så finder man

tan(θ) = cos(φ) / (2 - sin(φ)) , og

u = (v/2) · cos(φ) / sin(θ) = (v/2) · cos(φ) ·(1 + tan(θ)2)1/2 / tan(θ)

   = (v/2) · (2 - sin(φ)) · (1 + cos(φ)2/(2 - sin(φ))2)1/2

   = (v/2) · (5 - 4sin(φ))1/2


Skriv et svar til: bilsammenstød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.