Samfundsfag

Nogen der kan hjælpe?

08. oktober 2011 af Bøllemis1996 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvorfor fortsatte NATO efter Sovjetunionens sammenbrud?

 

Ved du, i hvilke lande NATO fører operationer i dag?

 

Har intet svar på dette over hovedet, håber der er nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af nicolaskm (Slettet)

"Under Den Kolde Krig var det primært truslen fra Sovjetunionen som definerede NATO's rolle og formål. I begyndelsen af 1990'erne stod NATO over for en ny situation ved Sovjetunionens sammenbrud. Warszawa-pagten blev opløst efter pres fra de nyligt uafhængige østeuropæiske lande og eftersom de gamle fjender var forsvundet var der mange iagttagere som mente, at NATO's eksistensgrundlag også var forsvundet.

Men det viste sig hurtigt, at selvom Den Kolde Krigs afslutning havde fjernet den direkte trussel fra militær invasion, var ustabiliteten vokset nogle steder i Europa. I 1990'erne brød en række regionale konflikter ud i det tidligere Jugoslavien og i dele af det tidligere Sovjetunionen som følge af etniske spændinger, der truede med at sprede sig. NATO-landene kom hurtigt til den konklusion, at deres vilje til kollektivt forsvar og samarbejde gennem NATO fortsat var den bedste garanti for deres sikkerhed. Indsættelse af NATO-styrker udenfor NATO-landenes eget område for at stabilisere situationer er således sket i en række tilfælde. "

(fra: http://www.missionnatobruxelles.um.dk/da/menu/informationomnato/NATOsHistorie/)

 

De er idag indsat i:

Irak, Afganistan, Kosovo, libyen og piratjakten i middelhavet. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

En aggressiv bakteriekultur udvikler sig efter følgende forskrift  f (t)= 50·e3*t

Hvor t er antallet af bakterier til tiden t. hvor t måles i timer.

bakterierne tilsættes et hæmmende stof, således at kulturen udvilker sig efter forskriften

h(t)= 50·e3t / 37+  5e4,5

a) på hvilket tidspunkt er antallet af bakterier 2.000.000

b) Find antallet af bakterier efter 4 timer efter tilsætningen af det hæmmende stof


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2011 af kamal22 (Slettet)

#2


En aggressiv bakteriekultur udvikler sig efter følgende forskrift  f (t)= 50·e3*t

Hvor t er antallet af bakterier til tiden t. hvor t måles i timer.

bakterierne tilsættes et hæmmende stof, således at kulturen udvilker sig efter forskriften

h(t)= 50·e3t / 37+  5e4,5

a) på hvilket tidspunkt er antallet af bakterier 2.000.000

b) Find antallet af bakterier efter 4 timer efter tilsætningen af det hæmmende stof


Svar #4
08. oktober 2011 af Bøllemis1996 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.