Fysik

Omregning af enhed

08. oktober 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan omregner jeg vandsdensitet med g/cm3 til SI enheden kg/m3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt enhedsdefinitionerne; 1kg = 103 g og 1m = 102 cm , så

1 kg/m3 = 103g/(102cm)3 = 10-3 g/cm3 , eller

1 g/cm3 = 103 kg/m3 .


Svar #2
08. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Er der ikke en måde hvor man ganger eller dividerer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du? Der bliver da ganget og divideret i #1.


Svar #4
08. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Forstår bare ikke hvad du har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

1 g/cm3 = 103 kg/m3  betyder jo, at for at komme fra g/cm3 til kg/m3 skal man multiplicere (gange) med 103=1000.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da tydeligt angivet, hvorledes man omregner fra kg/m3 til g/cm3, og fra g/cm3 til kg/m3 .


Svar #7
09. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Hvad bliver vands densitet  i SI enheder når den er 1 g/cm3?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se svaret i #1

1 g/cm3 = 103 kg/m3


Svar #9
09. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

altså 1000 kg/m3?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

#7 Hvad er det egentligt, du spørger om?

Jeg tænker, at du måske lige skal tage en pause, for du har nok kigget så længe på det, at du er forvirret.
Gå en tur, eller tag et glas vand, og kig på det igen om 5 min, så burde det vare noget klarere.
Andersen11 har givet dig ret gode svar på det, vi hører dig spørge om.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9.

Ja. Det burde være kendt, at 103 = 1000 .


Svar #12
09. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

#10 du har sikkert ret :/
Tak for svarende Andersen11


Skriv et svar til: Omregning af enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.