Matematik

Isolering af a

09. oktober 2011 af FHF1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolere a i dette stykke...

m = ab + a

Ved godt det virker latterligt at spørge om dette men mine egne beregninger siger dette...

m = ab + a

m - ab = a

dog ved jeg ikke hvordan jeg får skilt ab fra hinanden for a skal jo væk på en eller anden måde :-)

Alternativ løsning fandt jeg ved dette...

m = ab + a

m - a = ab

m - a/a = ab/a

m = b ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Walras

Sæt a uden for en parentes. Det er en fælles faktor.

m=ab+a <=> m=a(b+1) <=> a=m/(b+1)

For at påpege din regnefejl, så du kan tage den til efterretning:

m=ab+a <=> m-ab=a <=> m/a-ab/a=a/a 

Du skal huske at dividere alle additive led med a. Hvis du nu regner videre, får du

m/a-ab/a=a/a <=> m/a-b=1 <=> m/a=b+1 <=> m=a(b+1) <=> a=m/(b+1),

hvor du kan se, at du får det samme. Men det nemmeste er klart at sætte a uden for en parentes.


Svar #2
09. oktober 2011 af FHF1 (Slettet)

Walras - Tak for svaret :-)


Skriv et svar til: Isolering af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.