Matematik

Areal i procent

09. oktober 2011 af Sara1013 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg ville spørger hvordan man finder areal i procent?

her er et eksempel: Der er en stue den er 36 m2 i areal, og i areal i procent er den 31%.

Men problemet er at jeg ikke ved hvordan man finder frem til det?

 

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af AskTheAfghan

Hvis ...    36 m2 = 100%  

    så ..    (36/100) m2 = 1%

               ((36/100) m2)·31 = 31%


Svar #2
09. oktober 2011 af Sara1013 (Slettet)

Tak, men når jeg regner det ud giver det: 11%? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Enig med #2, det er nok en trykfejl i #1.
Godt at du selv regner efter, så du lærer og forstår mere!


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2011 af AskTheAfghan

#2

Nej,    11,16 m2 = 31%

Man gøre det først efter man har divideret arealet med 100 for at finde een procent. Dernæst skal man gange med noget bestemt på begge sider af lighedstegnet, (derfor skulle der ganges med 31 på begge sider - kig på den sidste linje i #1).

#3

Der er ikke noget galt med det - eller også har jeg ikke forstået hendes eksempel/opgave så godt, derfor skrev jeg "Hvis" i starten.


Skriv et svar til: Areal i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.