Matematik

rentes regning

09. oktober 2011 af Amay (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle.

jeg har lidt brug for hjælp til at forstå en udregning.

saldo: 750

saldo efter et år:768,75

jeg skal finde renten og rente fod.

Jeg har brugt denne formel i min bog: Kn = K*(1+r)n

 

768,75= 750*(1+r)1  (ved ikke om det er unødvindigt med 1 tallet her da det kun er over et år)

768,75/750=(1+r)1

1,025=(1+r)1

(her står der så i min formel samling jeg skal bruge kvartrartrod, aner jeg ikke hvordan jeg gør)

1,025-1 = r (er det her 1 talet i (1+r) der bliver til minus fordi den kommer over på den anden side, eller 1 tallet uden for () i formel samlingen står der 1 talet uden for () står over kvartrartroden) håber det giver meningen

r=0,025 (er dette rente foden?)

r=2,5% (og dette stigningen i % på det år)

 

håber på en forklaring jeg kan forstå, er altså ikke mit stærke fag det her.

 

god aften :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

saldo: 750

saldo efter et år:768,75

rente = 768,75 kr-750 kr på et år

da der kun er tale om eet års rente skal du ikke bruge renteformelen, men blot finde rentefoden i % af beløbet

beløb  *% / 100= rente

 


Svar #2
09. oktober 2011 af Amay (Slettet)

#2

okay, så !

Du skriver så jeg finder rentefoden i % af beløbet. (hvilket beløb skal jeg bruge? er det så de 18,75.

hvis det er det. 18,75*%(hvor finder jeg det %) /100 = rente skriver du? er det rentefod?

 

og hvordan regner jeg med hvartratrod i den formel så jeg ved det til en anden gang.

 :)


Skriv et svar til: rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.