Fysik

Effektfuld Laser

09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået stillet denne her opgave og kan simpelthen ikke komme igennem den.. Please hjælp!

En femtosekund-laser udsender lys i form af af pulser, der hver har energien 0,05 mJ. Bølgelængden af laserlyset er 812 nm.

a) Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?

Laseren udsender 500 puler pr. sekund, og hver puls varer 0,20 ps.

b) Beregn laserens gennemsnitlige effekt samt effekten i en enkelt puls.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at energien af en foton med frekvensen f er Efoton = h·f . Benyt sammenhængen mellem frekvens og bølgelængde til at beregne fotonernes frekvens.


Svar #2
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

f=(lambda)*v

Dette giver så

f=812nm*v

Hvad er v så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilken hastighed har fotoner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sammenhængen er

v = λ·f

hvor v er fotonernes hastighed . Benyt, at fotoner er lyskvanter.


Svar #5
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

Ingen idé..


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hastigheden v er jo lyshastigheden c .


Svar #7
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

min fejl

F=v/λ

men ved ikke hvad det betyder at de er lyskvanter?

 


Svar #8
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

#6 er v så 3,00*10^8 m/s?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg nævnte "lyskvanter" for at få dig til at fange, at de bevæger sig med lyshastigheden c .

Undlad at bruge et stort F i en formel, når du mener et lille f.


Svar #10
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

#9

er det her så rigtig:

f=3,00*10^8 m/s / 812 nm = 369458 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke rigtigt. En frekvens har en enhed.


Brugbart svar (2)

Svar #12
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#10

Nej, husk at

1nm = 1·10-9m


Svar #13
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

369458 Hz så?


Svar #14
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

#12

Bliver det så:

f=3,00*10^8 m/s / 812*10^-9 m = 3,63458*10^14 Hz ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Nej, det er ikke rigtigt.

Benyt formlen Efoton = h·c / λ . Du finder så antallet af fotoner i en puls som 0,05·10-3J / Efoton .


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#14

Ja, din frekvens er korrekt.

Benyt nu Efoton = h·f . Antallet af fotoner i en puls vil da være

0,05·10-3J / Efoton .


Svar #17
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

#16

er h så 0,05·10-3J?

 


Brugbart svar (1)

Svar #18
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#17

Nej. Du skal finde Plancks konstant i din databog.

Det drejer sig om konstanten h = 6,63·10-34 J·s . 


Svar #19
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

har fundet ud af det nu tak :)

men hvordan laver jeg så b?

 


Brugbart svar (1)

Svar #20
09. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#19

Benyt nu formlen

P = ΔE / Δt .


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.