Fysik

Solcelles nyttevirkning

09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er helt lost.. please hjælp!

For en solcelle er sammenhængen mellem spændingsfaldet og U over solcellen og strømstyrken I gennem den givet ved:
I=α-β*(e^(γ*U)-1)
Solcellen benyttes ved en belysning, hvor α=0,180 A,β=1,47 nA og γ=40 V^(-1).
Når solcellen forbindes til en resistor som vist på figuren, er spændingsfaldet over solcellen 0,45 V.
 

a) Beregn resistorens resistans.

Solcellen har arealet 16,8*?10?^(-3)  m^2. Intensiteten af sollyset er 870 W/m^2 .
 

b) Beregn solcellens nyttevirkning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

Beregn I da du får alt oplyst. Herefter ved du at U=R*I

Du kender U og I og kan nu regne resistansen R.

 

Du beregner den indstrålede effekt ud fra de to ovenstående oplysninger.

Du ved at effekten Pafsat=U*I og når du har beregnet den siger du

nyttevirkning = Pafsat/Pindstrålet

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har alle informationer til at bruge U = RI (Ohms lov)

b)

Du kan regne P = UI

Nyttevirkningen kan fås ved at dividere den først fundne effekt med den sidste. (Kig på enhederne).


Svar #3
09. oktober 2011 af Kristenzen (Slettet)

Når jeg skal regne I hvad er e så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

e er den naturlige logaritmes grundtal, som har værdien e = 2,718281828 .

For den naturlige logaritme gælder at ln(ex) = x .


Skriv et svar til: Solcelles nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.