Matematik

ABC trekant forviring

11. oktober 2011 af Youdontknowmeyet (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sprøgsmålet er: Konstruér en trekant ABC, hvor AC = 9,5 cm < A = 60 grader og < A's halveringslinie er 6,5 cm lang. Tegn derefter vineklhalverings-linierne til < B og < C.

Ja, det er jo også nemt hva'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Og det er endnu nemmere, hvis man laver en skitse for at få overblik.

Afsæt liniestykket AC = 9,5cm . Konstruer vinkel A = 60º og halver vinkel A. Afsæt 6,5 cm ud ad vinkel A's halveringslinie til punktet D. Træk liniestykket CD og forlæng linien CD til skæring med vinkel A's andet ben i punktet B, hvormed trekant ABC er konstrueret. Derefter halveres vinklerne B og C.


Skriv et svar til: ABC trekant forviring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.