Fysik

Vands fordampningsvarme

13. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg nr 4. Til bestemmelse af isens smeltevarme , vands varmefylde og vands fordampningsvarme
                 laves et forsøg.
                 En dyppekoger med effekt 210 W = 0,210 kW  bruges til at smelte/opvarme
                 105 g  is .
                 Det tager  3 min at  smelte  isen , beregn  is smeltevarme.
                 Det tager  4 min at opvarme smeltevandet fra 0-100 grader, beregn vands varmefylde.
                 Det tager  5 min at  fordampe  30 g = 0.030 kg vand , beregn vands fordampningsvarme.

Opg nr 5.  Tegn opvarmningskurven hørende til oplysningerne i opgave nr 4

c(vand) =  4.18 KJ/Kg*K

 

hjææææælp haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den forbrugte energi til smeltningen, divider med isens masse: smeltevarmen

Beregn den forbrugte energi til opvarmningen fra 0 - 100 grader, divider med vandets masse, og med temperaturændringen: vands vspecifikke varmefylde.

Beregn den forbrugte energi til fordampningen, divider med dampens masse: vands fordampningsvarme.


Svar #2
13. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet)

Hvad giver smeltevarmen så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal du jo regne ud.


Skriv et svar til: Vands fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.